dessert anyone?

1

Assalamualaikum.

hello gorgeous people!

berani tak nak makan pokok bunga hiasan? i dare you guys to eat it! haha

2

bahan-bahan : pound cake, ice cream kesukaan korang, oreo cookies, flower pots, drinking straws and bunga-bungaan.

3

potong cake ikut saiz pasu bunga. nak pakai acuan pon boleh. nak hentam saja lah labu pon boleh.

4

susun cake tadi dalam pasu as the base of our desserts.

5

ukur straw ikut saiz pasu dan potong. jangan bagi panjang straw melebihi tinggi pasu pasal kita takmo straw tu nampak nanti. 🙂

6

cucuk straw kat tengah-tengah cake.

7

isi kan ice cream mengikut perasa kesukaan korang. korang leh sejukkan dulu pasu tu dalam peti sejuk so that ice cream takdelah cepat cair.

8

add some gummy worms for an element of surprise. hehe. ade bran?

9

timbus cecacing itu dengan moreeee ice cream.

10

kasi hancur oreo cookies. boleh pakai food processor. boleh pakai blender. boleh tumbuk pakai lesung batu. erk!

11

tabur oreo hancur atas ice cream. nampak macam tanah hitam kan? hohoho

12

parking bunga dalam straw yang korang cucuk kat tengah-tengah cake tadi tu. itulah kegunaan sebenar straw tersebut.

13

taa-daa. dah siap. cantek kan. dan confirm lah sedap. ice cream with orea. my favorite!

14

pot of roses. sweeeeeeeet!

15

so sekarang dah berani ke nak makan pokok hiasan? *hati-hati korek, kang jumpe cacing. hehe*

 credit/source

xoxo
22032012
0900
ttdi

Advertisements