weddding and such : i’m engaged.

Assalamualaikum.

Hello lovelies!

Tanggal 05.06.2012 I was officially engaged to Mohamad Shukrie Md Radzi. Alhamdulillah. Orang cakap banyak dugaan sepanjang tempoh bertunang ni. Semoga Allah lindungi & pelihara pertunangan kami berdua. Ameen Ya Rabb.

So here’s close-up on the majlis. It was a small majlis. Just families. And only my close friends aware on this meaningful event of my life.

1

I DIY my mini pelamin untuk sarung cincin. Takde planning wat bedroom pon. No decorations at all. Tapi at last, Shuk’s siblings lepak dalam my room yang tak berkarpet & bercadar buruk pasal umah dah penuh ngan tetamu. Malu ya amat. Pesanan ikhlas, always go for extra miles, don’t expect things to be according to plans.

Lampu pocong saya beli kat IKEA. Harga tak ingat pulak. Saya tengok kat website IKEA pon dah takde lampu nih. Maybe boleh terus check kat sana if ade stock lagi. Bantal tu saya sewa ngan Nawal. Tapi sarung nye kakak saya jahit sendiri. Nawal ade provide rental untuk macam-macam wedding stuffs. Paper lanterns, candle lanterns, bantal hantaran, dulang hantaran, carpets and so on. Boleh check kat FB Nawal. But better hurry pasal most of the items cepat sangat fully booked. Bunga dan bantal bulat tu saya sewa kat bridal boutique dekat ngan umah for RM40. Patutnye ade candle lantern borrowed from Sarah & Fabeha. TAPI… TERTINGGAL kat KL! adoila! Thanks so much to Sarah & Fabeha for letting me borrowed the lanterns for free! 🙂

2

Hantaran pon saya dan kakak DIY. Artificial flowers bought from Romantika Kajang. RM3 sepokok. Ade 3 kuntum bunga sepokok. Dulang hantaran ihsan from a good friend of mine, Ieja. Thanks darling!

3

Saya DIY marshmallow pops as well. Easy peasy! Saya beli marshamallow online from The Rubies Shop. Saya dapat harga murah pasal beli masa offer. Kak Robi memang selalu buat offer setiap bulan dan dijamin halal. Siap dapat free gift lagi. Highly recommended! Thanks kakak! 🙂

4

And for my baju, a pastel yellow and black polka dot with black lace baju kurung moden. Inspired by Rizalman’s. Kain beli kat jakel. RM50 for 4 meters. Lace hitam pon beli kat Jakel. Baju tempah dengan Kak Diana di Senawang. Kak Diana jahit baju tunang, baju nikah, baju sanding & baju bertandang saya. Untuk inner saya beli inner lace hitam (RM3) and inner neck color cream (RM10) di Jalan TAR. Dan pashmina shawl color cream beli di Warta Bangi (RM10). Ouuhh..make up done by adik ipar kakak saya, RM80.

That’s all about my e-day. Alhamdulillah I’m happy with my current status. And I pray to Dear God to ease and bless our relationship till nikah, inshaAllah.

xoxo
1429
11062012
Bangi