wedding and such : e-day. the planning.

Assalamualaikum.

miss me? 🙂

ok. mode malas melanda. malas nak update blog. sori kepada dua pembaca tegar blog saye. haha. dua je. sadis. lagipon takde cerita lah. tengah serabut nak planning for majlis tunang yang lagi sebulan. hmmmm. lama lagi tu sebulan. *sambung main game*

amboih. lupa diri nampak. mari kite refresh balik checklist untuk majlis tunang. bile wat checklist baru lah tahap kesedaran akan kesuntukan masa itu akan muncul dalam diri ini.

date : somewhere in june. inshaAllah. 🙂
venue : somewhere in malaysia.

baju tunang
6hb ni baru nak pegi amik kat senawang. hopefully, saya suka. kalo tak suka pon kena suka jugak. tudung belum cari lagi. lagi selamat cari tudung lepas dapat baju la kan. i’m looking for a tudung or shawl like these :

1

2
source

still torn between black or soft yellow. saya mcm nampak gelap kalo kalo pakai tudung kuning. maybe will go for black kot. just pakai shawl and tak payah lah veil bagai. cam over plaks. will save it for the wedding nanti. 🙂 kasut. tak payah la kot. majlis dalam umah je. pakai je mana yang ade. so setel bab pakaian.

menu
jemputan nanti mungkin dalam 50 org. majlis kecik-kecik je. mak cakap nk jemput jiran satu lorong and lorong belakang umah. family pon just jemput mak lang and mak cik je. tapi kalo ikut shuk, macam ramai je orang yang nak datang from his side of family. hoho. neves!

memula nye mak plan nak wat nasi beriani tapi saya rasa mak masak nasi tomato lagi sedap. so pilih nasi tomato lah. lagipon shuk suke nasi tomato! *bukannye dia datang pon nanti* pastu saya nak wat trifle as dessert. and order slice cakes from kak Dyana. andddddd saya nak wat marshmallow pops for the kids! and then tambah kueh & fruits.

favors/doorgifts
nak order muffin from kak dyana. talking about favors, i just realized saya still tak decide lagi favors utk VIP (shuk’s family) untuk wedding nanti. *garu-garu kepala* ape favors yang tengah in sekarang eh?

hantaran
7 dulang untuk shuk. tak complete lagi. persalinan nikah, books, cake, fruits, chocolates,sirih junjung, sampin & songkok. yang dah ade just buku sahaja. HAHAHAHAHAHAHA *mati*

hmmmm..ni je kan yang perlu and penting kan. did i missed out anything, guys?

xoxo
1649
250412
bangi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s