review : spanx

Assalamualaikum.

Hello Lovelies. πŸ™‚

Do u SPANX? Me do! hehe.

Ape tuh SPANX?
SPANX adalah undergarment untuk menyembunyikan all the flabby, bulges, spare tyres, lemak berlebihan di hampir semua bahagian badan anda yang anda rasa perlu disembunyikan. SPANX bukan untuk menguruskan badan anda, like the famous premium beautiful, it’s only to make u look slimmer. U will look fat again once u take off the magical SPANX. haha.

Saya dah cuba. Saya beli in-power line super higher power. The most popular item and a hot seller. Memang best. Rasa selesa sangat. Takde rasa macam melekat or ketat macam pakai korset. Material dia sangat ringan and nipis but it covered what need to be covered perfectly. Memang all the bulges and lapisan-lapisan lemak tu hilang. Tapi do bear in mind, it didn’t make you any slimmer. Still takleh muat baju kurung saya yang satu tuh. aish. Tapi yang pentingnye my body looked solid & firm! Nak duduk pon senang. Takde rasa ketat or susah nk duduk pon. Suke! For me, it was a perfect purchase!

1

Mane nak beli?
A few years back, SPANX just available kat US je. But now, SPANX dah ade worldwide delivery. Tapiiiiiii, the delivery excluded our beloved country, Malaysia! But it is available for Thailand & Indonesia. haishhh. Ini tidak adil!

But fret not! U can always buy it from blogshop. Like i did! Salah satu blogshop yang famous adalah blog Kerry Blogshop. This shop only sells SPANX & ASSET. U can purchase any type of SPANX and ASSET. Tapi unfortunately, the in-power line super higher power is not available for order currently. But u can still order any other type of SPANX based on your needs. And another blogshop, which where i made my purchase was the Sooyaree’s Closet. It sells almost anything you want from the States. Just request for it. Lebih kurang macam kedai runcit USA. Cool meh? πŸ™‚ The service was superb. I got my SPANX for much cheaper price compared to other blogshop, RM177 including postage. And it was a ready stock! i got mine delivered in 2 days! Lucky me!

Happy SPANX-ing!

xoxo
1031
260412
bangi

Advertisements

wedding and such : e-day. the planning.

Assalamualaikum.

miss me? πŸ™‚

ok. mode malas melanda. malas nak update blog. sori kepada dua pembaca tegar blog saye. haha. dua je. sadis. lagipon takde cerita lah. tengah serabut nak planning for majlis tunang yang lagi sebulan. hmmmm. lama lagi tu sebulan. *sambung main game*

amboih. lupa diri nampak. mari kite refresh balik checklist untuk majlis tunang. bile wat checklist baru lah tahap kesedaran akan kesuntukan masa itu akan muncul dalam diri ini.

date : somewhere in june. inshaAllah. πŸ™‚
venue : somewhere in malaysia.

baju tunang
6hb ni baru nak pegi amik kat senawang. hopefully, saya suka. kalo tak suka pon kena suka jugak. tudung belum cari lagi. lagi selamat cari tudung lepas dapat baju la kan. i’m looking for a tudung or shawl like these :

1

2
source

still torn between black or soft yellow. saya mcm nampak gelap kalo kalo pakai tudung kuning. maybe will go for black kot. just pakai shawl and tak payah lah veil bagai. cam over plaks. will save it for the wedding nanti. πŸ™‚ kasut. tak payah la kot. majlis dalam umah je. pakai je mana yang ade. so setel bab pakaian.

menu
jemputan nanti mungkin dalam 50 org. majlis kecik-kecik je. mak cakap nk jemput jiran satu lorong and lorong belakang umah. family pon just jemput mak lang and mak cik je. tapi kalo ikut shuk, macam ramai je orang yang nak datang from his side of family. hoho. neves!

memula nye mak plan nak wat nasi beriani tapi saya rasa mak masak nasi tomato lagi sedap. so pilih nasi tomato lah. lagipon shuk suke nasi tomato! *bukannye dia datang pon nanti* pastu saya nak wat trifle as dessert. and order slice cakes from kak Dyana. andddddd saya nak wat marshmallow pops for the kids! and then tambah kueh & fruits.

favors/doorgifts
nak order muffin from kak dyana. talking about favors, i just realized saya still tak decide lagi favors utk VIP (shuk’s family) untuk wedding nanti. *garu-garu kepala* ape favors yang tengah in sekarang eh?

hantaran
7 dulang untuk shuk. tak complete lagi. persalinan nikah, books, cake, fruits, chocolates,sirih junjung, sampin & songkok. yang dah ade just buku sahaja. HAHAHAHAHAHAHA *mati*

hmmmm..ni je kan yang perlu and penting kan. did i missed out anything, guys?

xoxo
1649
250412
bangi